Recept

tisdag 24 november 2015

   

 
Den lilla älgsteken

Ingredienser:
4 portioner:
600 g utskurna köttskivor
av t ex fransyskan
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd paprika
1 morot
2 msk chilisås
2 msk messmör
1/2 dl balsamvinäger
2 msk kalvfond
2 dl vatten
1/2 dl hackad persilja

Man ska inte förakta små älgstekar. I många jaktlag tvingas man stycka älgarna i många delar och för att alla ska få sin lott måste ibland stekarna bli ganska små.
Bryn köttet, salta och peppra och lägg över i en gryta. Hacka vitlök, skär lök och paprika i mindre bitar.
Skala och skär morot i bitar. Tillsätt alla ingredienserna och låt stå och småputtra under lock i ca 30 minuter eller tills köttet är mört. Späd med mera vatten om det finns risk för att köttet ska koka torrt.
Serveras med bandpasta och strimlad morot.
 

 
Start
Uppåt
Äppelpaj med kanel
Marinerad älgstek
Den lilla älgsteken
Vinmarinerad Älg gryta
Fröken Lillys biffar
Ost & Whiskey paj
Fransk äppelpaj i gjutjärnspanna

 

Start | Äppelpaj med kanel | Marinerad älgstek | Den lilla älgsteken | Vinmarinerad Älg gryta | Fröken Lillys biffar | Ost & Whiskey paj | Fransk äppelpaj i gjutjärnspanna

Webbplatsen uppdaterades onsdag 30 september 2009