Den lilla älgsteken
Ingredienser:
4 portioner:
600 g utskurna köttskivor
av t ex fransyskan
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd paprika
1 morot
2 msk chilisås
2 msk messmör
1/2 dl balsamvinäger
2 msk kalvfond
2 dl vatten
1/2 dl hackad persilja
Man ska inte förakta små älgstekar. I många jaktlag
tvingas man stycka älgarna i många delar och för att alla ska få sin
lott måste ibland stekarna bli ganska små.
Bryn köttet, salta och peppra och lägg över i en gryta. Hacka vitlök,
skär lök och paprika i mindre bitar.
Skala och skär morot i bitar. Tillsätt alla ingredienserna och låt stå
och småputtra under lock i ca 30 minuter eller tills köttet är mört.
Späd med mera vatten om det finns risk för att köttet ska koka torrt.
Serveras med bandpasta och strimlad morot.