Recept

tisdag 24 november 2015

    Ost & Whiskey paj (4 personer)

Pajdeg:

2,5 dl vetemjöl
2,5 dl riven lagrad ost
150 g margarin
1 msk kallt vatten

Fyllning:

3 dl mellangrädde
3 ägg
2 dl riven lagrad ost
1 msk smör
en skvätt whiskey
1,5 tsk salt, peppar

Blanda ingredienserna till pajdegen och ställ kallt i 45 minuter. Kavla ut degen på mjölat bakbord så att den täcker en pajform (ca 30 cm). Klä formen och låt vila i kylskåp ytterligare en stund. Grädda i 225gr i ca 15 minuter. Blanda grädde, ägg, riven ost, smör, whiskey och kryddor. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och grädda i ca 25 minuter.

Rekommenderas av Norns egen badnymf Söderman!

 

Start
Uppåt
Äppelpaj med kanel
Marinerad älgstek
Den lilla älgsteken
Vinmarinerad Älg gryta
Fröken Lillys biffar
Ost & Whiskey paj
Fransk äppelpaj i gjutjärnspanna

 

Start | Äppelpaj med kanel | Marinerad älgstek | Den lilla älgsteken | Vinmarinerad Älg gryta | Fröken Lillys biffar | Ost & Whiskey paj | Fransk äppelpaj i gjutjärnspanna

Webbplatsen uppdaterades onsdag 30 september 2009