Recept

tisdag 24 november 2015

    Äppelpaj med kanel (8 portioner)

Pajdeg:

5 äpplen gärna syrliga
1 msk kanel
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 ägg
lite mer kanel

 

  1. Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg dem i en smord pajform. Strö över kanel.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna och rör ner smöret och ägget.
  3. Bred ut degen ovanpå äppelklyftorna och platta till. Strö över lite mer kanel.
  4. Grädda i 200 grader, nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

Serveras med vaniljsås eller vanlig gammeldags vaniljglass, har man tur slipper man välja och tar både glass och vaniljsås!!!!

Start
Uppåt
Äppelpaj med kanel
Marinerad älgstek
Den lilla älgsteken
Vinmarinerad Älg gryta
Fröken Lillys biffar
Ost & Whiskey paj
Fransk äppelpaj i gjutjärnspanna

 

Start | Äppelpaj med kanel | Marinerad älgstek | Den lilla älgsteken | Vinmarinerad Älg gryta | Fröken Lillys biffar | Ost & Whiskey paj | Fransk äppelpaj i gjutjärnspanna

Webbplatsen uppdaterades lördag 27 oktober 2012