Fröken Lillys biffar (C:a 6 portioner)
Färs 4-500 g älgfärs el. mager nötfärs
3 st ägg
3 - 4 msk ströbröd
2 msk vispgrädde
½ dl finhackad gul lök
½ -1 st buljongtärning upplöst i lite rödvin el. vatten
1 msk smulad frystorkad grönpeppar
(ev. lite salt)
Sås
1 dl vispgrädde
2 dl gräddfil
½-1 msk äkta soja
½-1 st buljongtärning
½ msk grönpeppar
(ev. lite salt)
Bredning
Blanda färsen med ägg, ströbröd, grädde, lök och kryddor
Forma små biffar och stek dem på båda sidor. Ta upp biffarna.
Till såsen vispas pannan ur med grädde och gräddfil.
Tillsätt soja, buljongtärning, grönpepper och låt sjuda några minuter.
Smaka av.
Lägg i biffarna och låt dem sjuda i såsen några minuter så att de blir
varma. Servera med kokt färsk eller pressad potatis och en grönsallad.
Gör gärna dubbel sats sås, då denna är mycket god!
Biffarna kan göras och frysas in och såsen kan då göras, då det är dags
att konsumera!
|