Recept

tisdag 24 november 2015

    Fröken Lillys biffar (C:a 6 portioner)

Färs 4-500 g älgfärs el. mager nötfärs
3 st ägg
3 - 4 msk ströbröd
2 msk vispgrädde
½ dl finhackad gul lök
½ -1 st buljongtärning upplöst i lite rödvin el. vatten
1 msk smulad frystorkad grönpeppar
(ev. lite salt)

Sås
1 dl vispgrädde
2 dl gräddfil
½-1 msk äkta soja
½-1 st buljongtärning
½ msk grönpeppar
(ev. lite salt)

Bredning
Blanda färsen med ägg, ströbröd, grädde, lök och kryddor
Forma små biffar och stek dem på båda sidor. Ta upp biffarna.
Till såsen vispas pannan ur med grädde och gräddfil.
Tillsätt soja, buljongtärning, grönpepper och låt sjuda några minuter.
Smaka av.
Lägg i biffarna och låt dem sjuda i såsen några minuter så att de blir varma. Servera med kokt färsk eller pressad potatis och en grönsallad.
Gör gärna dubbel sats sås, då denna är mycket god!
Biffarna kan göras och frysas in och såsen kan då göras, då det är dags att konsumera!

 

Start
Uppåt
Äppelpaj med kanel
Marinerad älgstek
Den lilla älgsteken
Vinmarinerad Älg gryta
Fröken Lillys biffar
Ost & Whiskey paj
Fransk äppelpaj i gjutjärnspanna

 

Start | Äppelpaj med kanel | Marinerad älgstek | Den lilla älgsteken | Vinmarinerad Älg gryta | Fröken Lillys biffar | Ost & Whiskey paj | Fransk äppelpaj i gjutjärnspanna

Webbplatsen uppdaterades onsdag 30 september 2009