Recept

tisdag 24 november 2015

   

Fransk äppelpaj i gjutjärnspanna

 

 

8-10 portioner

Ugnstemperatur 200º

tillagningstid1 timme

Ingredienser

Pajdeg:

finns som ekologisk vara

150 g smör

finns som ekologisk vara

½ dl socker

finns som ekologisk vara

1 ägg

finns som ekologisk vara

3 dl mjöl

Fyllning:

finns som ekologisk vara

1 dl råsocker

 

2 msk vatten

 

2 dl valnötter, hackade

finns som ekologisk vara

2 tsk kanel

finns som ekologisk vara

50 g smör

finns som ekologisk vara

6 äpplen, skalade, urkärnade, i halvor

Servering:

finns som ekologisk vara

3 dl vispgrädde

finns som ekologisk vara

1 vaniljstång

finns som ekologisk vara

2 msk florsocker

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

    

Tillagning

Blanda ihop samtliga ingredienser till pajdegen i en skål och ställ kallt medan du förbereder fyllningen. Häll råsocker, vatten, valnötter och kanel i en gjutjärnspanna och klicka i smör.

Lägg i äppelhalvorna med den runda sidan neråt och stek några minuter. Ta stekpannan av spisen. Kavla ut pajdegen till en cirkel som täcker pannan med 5 centimeter marginal runt om.

Lägg degen över äpplena, tryck ner kanterna i pannan och klä in äpplena med pajdegen. Baka i ugnen i 25 minuter. Täck pannan med en stor tallrik eller fat och vänd upp pajen. Vispa grädden och smaksätt med florsocker samt frön från vaniljstång.

 

 

Start
Uppåt
Äppelpaj med kanel
Marinerad älgstek
Den lilla älgsteken
Vinmarinerad Älg gryta
Fröken Lillys biffar
Ost & Whiskey paj
Fransk äppelpaj i gjutjärnspanna

 

Start | Äppelpaj med kanel | Marinerad älgstek | Den lilla älgsteken | Vinmarinerad Älg gryta | Fröken Lillys biffar | Ost & Whiskey paj | Fransk äppelpaj i gjutjärnspanna

Webbplatsen uppdaterades onsdag 30 september 2009