Recept

lördag 08 februari 2020

   

 
Älgkött wok

Älgkött är en fantastisk råvara som går att använda till nästan alla rätter. Även i wokpannan gör den succé.  Skuren i smala bitar och wokad på hög värme blir även den mest kräsne övertygad om älgköttets förträfflighet. En väl mörad bit stek och fräscha grönsaker är grunden i en lyckad älgwok. Lycka till!

6 portioner:
Älgwok:

ca 600 g ytterlår av älg
150 g sockerärter
1 röd spetspaprika
en bit purjolök
250 g spetskål
1 morot
3 msk sesamfrön
1 förpackning äggnudlar, 250 g

Woksås:

5 msk rapsolja
3 msk thai soya sauce
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 msk honung
2 msk sweet chilisås
salt
svartpeppar

Gör så här:

Börja med att blanda till wok­såsen. Strimla alla grönsakerna fint samt strimla köttet. Rosta sesamfröna. Bryn köttet och salta. När köttet är klart häll över woksåsen samt sesamfröna och låt det stå under tiden som resten blir klart. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Woka grönsakerna i olja. Blanda sedan samman nudlar och grönsaker och rör ner köttet i blandningen.

 

 

Webbplatsen uppdaterades lördag 08 februari 2020