![]() |
![]() |
lördag 08 februari 2020 |
Älgkött är en fantastisk råvara som går att använda till nästan alla
rätter. Även i wokpannan gör den succé. Skuren i smala bitar och
wokad på hög värme blir även den mest kräsne övertygad om älgköttets
förträfflighet. En väl mörad bit stek och fräscha grönsaker är
grunden i en lyckad älgwok. Lycka till!
ca 600 g ytterlår av älg Woksås:
5 msk rapsolja Gör så här: Börja med att blanda till woksåsen. Strimla alla grönsakerna fint samt strimla köttet. Rosta sesamfröna. Bryn köttet och salta. När köttet är klart häll över woksåsen samt sesamfröna och låt det stå under tiden som resten blir klart. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Woka grönsakerna i olja. Blanda sedan samman nudlar och grönsaker och rör ner köttet i blandningen.
|
||
|
Webbplatsen uppdaterades lördag 08 februari 2020